Wat kun je allemaal doen op Zonne Eiland?

Zowel voor kinderen als volwassenen is er keuze tussen verschillende activiteiten. Maar steeds geldt, dat bij de uitvoering van de activiteit rekening gehouden wordt met persoonlijke wensen en mogelijkheden.

Een greep uit de activiteiten

  • Pottenbakken voor kinderen en (jong)volwassenen
  • Ezelwandelen en -rijden, pony rijden, dieren voeren en verzorgen, spelen bij de waterspeelplaats, spelen in de natuurspeeltuin, kruidentuin, schommelen, trampoline, tekenen, knutselen, vilten, werken met wol, (andere) creatieve activiteiten
  • Voor volwassen diverse (klus)activiteiten: tuinwerk, dierverzorging en huishoudelijke activiteiten.

Regelmaat

Er zit voor iedereen regelmaat in de activiteiten. Zo heeft een dagdeel een vaste indeling. Een dagdeel (van drie uur) wordt in twee activiteitenmomenten gedeeld met daartussenin een pauze met drinken en fruit en/of iets anders lekkers.

Bij ieder activiteitenmoment kan het kind of de volwassene, samen met de begeleiding, kiezen uit een aanbod van twee of drie activiteiten. In het activiteitenaanbod wordt rekening gehouden met mogelijkheden en interesses van de deelnemers die aanwezig zijn. Ook wordt gekeken naar de weersomstandigheden en het voor handen zijnde werk. Dit laatste is vooral bij de volwassenen van toepassing.